Centrum Veilig Wonen levert eerste woning ‘Versneld Herstel’ op

Appingedam – Centrum Veilig Wonen is op 1 februari gestart met Versneld Herstel, een werkwijze waarbij het streven is om aardbevingsschades binnen vijf dagen aan te pakken. In de eerste week zijn twaalf bewoners ingegaan op het aanbod voor Versneld Herstel, waaronder de heer Kampinga uit Appingedam. “Het is een uniek concept. Ik heb maandagmiddag een schademelding gedaan bij Centrum Veilig Wonen en nu, vier dagen later, is alle schade al hersteld.”

Centrum Veilig Wonen (CVW) herstelt een deel van de schades die zijn veroorzaakt door aardbevingen sneller dan voorheen. Met de nieuwe aanpak wil CVW het herstelproces vriendelijker maken voor bewoners. We hopen dat met Versneld Herstel meer schademelders kiezen voor een snel herstel in plaats van uitbetaling.

De heer Kampinga uit Appingedam had de primeur. “Toen de heer Kampinga op maandagmiddag zijn schades bij ons meldde, hebben wij direct gekeken of de schade mogelijk in aanmerking kwam voor Versneld Herstel. Vervolgens heeft de schade-expert op dinsdag de schades beoordeeld en vrijdag kon de aannemer de werkzaamheden al opleveren”, vertelt Peter Kruyt, algemeen directeur van CVW.

“Versneld Herstel was in ons geval een uitkomst. We hebben net de sleutels van onze nieuwe woning en de verbouwing loopt nu geen vertraging op. Donderdag stond bouwbedrijf Kremer al op de stoep om de schade te herstellen. Een dag later werd mijn woning opgeleverd en konden wij verder met klussen. We zijn er erg blij mee,” aldus de heer Kampinga.

Erkende vakmensen
Net als bij reguliere herstelwerkzaamheden wordt ook bij Versneld Herstel gebruikgemaakt van erkende vakmensen uit de regio. Bouwbedrijf Kremer werd ingezet om de schade bij de heer Kampinga te herstellen. “Omdat ons bedrijf ook veel onderhoudswerk verricht zijn wij wel gewend om snel te kunnen reageren op onverwachte werkzaamheden. Wij kunnen snel schakelen maar het is ook van belang dat onze onderaannemers dit kunnen. Hiervoor hebben wij een aantal vaste partners benaderd en goede afspraken gemaakt,” aldus Kremer, directeur van Bouwbedrijf Kremer.

Bewoners kunnen zich niet zelf aanmelden voor Versneld Herstel. ”Vanaf 1 februari herstellen we een beperkt aantal schades met Versneld Herstel. We willen ervaren hoe deze werkwijze in de praktijk uitpakt. Als dit positief blijkt te zijn, willen we Versneld Herstel steeds verder uitbreiden, zodat een groot deel van de schades snel hersteld kan worden’, aldus Peter Kruyt.

Back to top button