3.2 C
Delfzijl
4 maart 2021 00:51

CDA Statenlid Robert de Wit fietst op 6 juni voor de gehandicaptensport

Regio – Sporten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Groningen zijn er verhoudingsgewijs veel meer mensen met een handicap, die om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Helaas ontbreekt het voor veel gehandicapten aan (financiële) middelen om te kunnen sporten. Daarom fietst CDA statenlid Robert de Wit op maandag 6 juni op een Riksja (Aziatische fietstaxi) de provincie door om geld in te zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport. Onderweg worden diverse Groningse sporters met een handicap in het zonnetje gezet. U bent van harte uitgenodigd om Robert de Wit te volgen tijdens zijn fietstocht. U kunt Robert tijdens zijn fietstocht ook volgen via social media met de hashtag #niemandbuitenspel.

Fonds voor gehandicapte sporters
Fonds Gehandicaptensport heeft als missie ervoor te zorgen dat mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap structureel kunnen sporten. Het fonds werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van middelen en inzamelen van gelden. De Wit wil met zijn actie aandacht vragen voor sporters met een handicap: ,,Sport is meer dan spel alleen. Het biedt mogelijkheden om op een laagdrempelige manier aan de samenleving deel te nemen. Iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een handicap’’.

‘Niemand buitenspel’
De fietstocht sluit aan op de actie ‘Niemand buitenspel’ van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De vereniging heeft als doel om meer naamsbekendheid voor het Fonds te genereren en geld in te zamelen voor sporters met een handicap. Wilt u deze actie steunen? SMS dan ‘NIEMAND BUITENSPEL’ naar 4333 en u doneert meteen eenmalig 2 euro aan Fonds Gehandicaptensport.

Volg ons op

10,940FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten