22.3 C
Delfzijl
maandag 17 juni 2019
Home Agenda tips Cbs de Triangel trommelt bezoekers op voor première theaterstuk Molukse kerk

Cbs de Triangel trommelt bezoekers op voor première theaterstuk Molukse kerk

Appingedam – Op woensdag 19 september gaat het theaterstuk ‘Aan de andere kant’ in première in de Molukse kerk Eben Haëzer in Appingedam. De kerk die in 2014 werd overgedragen aan de SOGK is een van de 89 kerken uit het bezit van de Stichting. Deze theaterproductie gaat over Molukkers in Nederland; over hun komst, hun verblijf in woonoorden, over verbroken beloftes en acties, en de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad. Steeds vanuit het perspectief en de beleving van beide kanten. In de voorstelling spelen, zingen en musiceren leden van de Molukse gemeenschap uit Appingedam.

Vlak bij de kerk, in de Molukse wijk, staat basisschool De Triangel. Voorafgaand aan de première van het theaterstuk lopen de kinderen van groep 8 van de school samen met de tifa-trommelaars in optocht een rondje om de kerk. Ze hebben het bekende Molukse lied ‘gandong e’ ingestudeerd, dat gaat over broederschap en saamhorigheid. De tifa is een traditioneel Moluks muziekinstrument.

De optocht start om 16.45 uur bij de kerk, en zal leiden door de Molukse wijk en de omringende straten, om zo mensen op te trommelen naar de voorstelling te komen. De leerlingen van De Triangel hebben al een aantal keer de Molukse kerk bezocht, en leerden daar over de geschiedenis en de cultuur van de Molukkers.

Van 19 t/m 22 september speelt de voorstelling iedere avond twee keer in Appingedam. Later zal de productie verhuizen naar Hoogkerk en Bovensmilde. Kaartjes voor de voorstelling zijn verkrijgbaar op www.adak-theater.nl.

Advertenties

Advertenties