Cast muziektheatervoorstelling Hollands Hoop compleet

Overschild – Maandag presenteerde Zummerbühne de cast van de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop. Hollands Hoop speelt van 17 augustus tot en met 11 september bij de boerderij Hoog Hammen in Overschild. De productie is een spin-off van de gelijknamige tv-serie en wordt gespeeld door een sterrencast en een 27-koppig orkest op én met het Groninger platteland.

Eerder kondigde producent Zummerbühne al aan dat Marcel Hensema de rol van Fokke Augustinus op zich gaat nemen. Daarnaast zijn nu Megan de Kruijf, Billy de Walle, Joost Spijkers, Janne Schra, Albert Secuur, Marieke Klooster, Bas de Bruijn en Carina de Vroome toegevoegd aan de cast.

Bekende landelijke en lokale namen werken mee
De cast van Hollands Hoop bestaat uit een aantal landelijk bekende acteurs en makers, gecombineerd met bekende Groninger spelers, als Albert Secuur, Marieke Klooster en Bas de Bruin. Bovendien keren voor de muziektheatervoorstelling twee Hollands Hoop-acteurs terug: Marcel Hensema en Megan de Kruif spelen net als in de serie vader en dochter Augustinus. Kleinkunstenaar Joost Spijkers (winnaar Annie M.G. Schmidtprijs) en zangeres Janne Schra (Room Eleven) geven, samen met het orkest, een stevige basis op muzikaal vlak. Ook zijn er rollen voor jonge talenten Billy de Walle (diverse gastrollen waaronder Divorce en Flikken Maastricht) en Carina de Vroome (The Spectacular).

Muziektheater met link naar de serie
De muziektheatervoorstelling is een spin-off van het verhaal van de succesvolle televisieserie Hollands Hoop. Naast de hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, die eerder in de serie vader en dochter speelden, werken ook de makers van de serie mee aan de voorstelling.

Regisseur Dana Nechushtan deed eerder de regie van de tv-serie Hollands Hoop. Nechushtan hierover: “Als je een tv-serie maakt, bedenk je zelfs in je stoutste dromen niet dat er daarna ook een muziektheatervoorstelling van gemaakt wordt. Maar Hollands Hoop is altijd al larger than life geweest. Dus het klopt ook gewoon helemaal.”

De tekstschrijver en bedenker van de serie Franky Ribbens werkt samen met theaterschrijver Rik van den Bos aan het nieuwe script en regisseur Dana Nechushtan neemt de regie op zich.

Nechushtan: “We kiezen bewust voor een eigen verhaallijn, die je ook zonder kennis van de serie goed kunt volgen. Het verschil van tv naar theater kan niet groter. Maar het is fantastisch dat we dit weer op de oorspronkelijke boerderij mogen spelen. De muziektheatervoorstelling wordt even spannend, even grappig en even bizar.”

Kaartverkoop reeds gestart
De muziektheatervoorstelling speelt van 17 augustus tot en met 11 september 2022. De kaartverkoop is al eerder gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.zummerbuhne.nl.

Back to top button