Cap’n Jack Sparrow bezoekt scholen in de zoektocht naar zijn crew

Delfzijl- Cap’n Jack Sparrow -de welbekende hoofdpersonage uit de films Pirates of the Caribbean- start vanaf volgende week een tour langs diverse scholen in Groningen. De piraat zoekt geschikte trainees voor zijn reis vanaf DelfSail naar Antwerpen waar ze op 8 juli weer van boord zullen stappen. Het gaat om jongeren van 15 t/m 25 jaar die tegen een stootje kunnen en niet vies zijn van avontuur. Jack geeft aan dat het om een reis vol verrassingen gaat en niet zeker weet hoe het gaat verlopen.

Jack zal tijdens de pauzes op de scholen een strenge selectie voeren. Hij spreekt die jongeren aan waarvan hij denkt dat ze de reis aan kunnen. Daarnaast legt hij uit wat de jongeren kunnen verwachten tijdens deze reis. “Ze moeten hard werken en leren hoe ze een schip moeten varen. Maar er is ook tijd voor gezelligheid en plezier. Wie mijn reputatie kent, weet wat dit betekent”. Ook vindt Jack het een goed idee dat ouders van kinderen die wel wat avontuur kunnen gebruiken, hun kinderen opgeven. “Gezien mijn reputatie weet u zeker dat uw kinderen bij mij in goede handen zijn” aldus Sparrow. Ze komen als volleert piraat terug van deze reis! Cap’n Jack start volgende week met het bezoeken diverse Noorderpoort locaties. Vervolgens zal hij ook andere scholen en verenigingen in Groningen bezoeken.

Jack zal op de onderstaande data en locaties het Noorderpoort bezoeken: Maandag 22 februari doet Jack Sparrow de locatie Opwierderweg in Appingedam en Duurswoldlaan Farmsum aan. Op dinsdag 23 februari is Jack te vinden op het Noorderpoort aan de PC Hooftlaan in Winschoten en woensdag 24 februari in Groningen aan de Boumaboulevard. Donderdag 25 februari sluit hij zijn tour langs de scholen af in Veendam bij de locatie aan de Hertenkampstraat.

Initiatief DelfSail
Het trainees programma is een initiatief van de Stichting DelfSail. Tijdens DelfSail kunnen jongeren van 15 t/m 25 jaar als trainee meevaren aan boord van een Tall Ship. Ze leren wat nodig is om de grootste zeilschepen ter wereld te varen, zoals kompas lezen, navigeren en samenwerken met mensen vanuit allerlei landen. Samen met de ervaren bemanning en de andere trainees van over de hele wereld zorgen zij voor een voorspoedige koers richting Antwerpen! Zeilervaring is niet nodig. Vele oud trainees omschrijven de reis als onvergetelijk en het avontuur van hun leven.

Back to top button