Cafetaria De Vesting is officieel verhuisd van het Bolwerk naar de Dijkstraat in Appingedam

Appingedam – Cafetaria De Vesting in Appingedam is verhuisd naar de Dijkstraat 2 in Appingedam. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga en de heer Groenendal hebben woensdagmiddag de openingshandeling verricht. De heer Groenendal is al 24 jaar vaste klant van de snackbar die tot voor kort nog aan het Bolwerk was gevestigd.

De broers Hans en Adolf Beukema begonnen 24 jaar geleden een Cafetaria aan het Bolwerk, toen bleek dat het pand moest worden versterkt en dat dit een sluiting van minimaal drie maanden met zich meebracht ging Hans opzoek naar een nieuwe locatie. “We hebben net de zware coronaperiode achter de rug en een dergelijke omzetderving wilden we er niet nog een keer bij hebben”, zegt Beukema.

Uiteindelijk viel het oog op een pand aan het begin van de Dijkstraat. Eigenlijk was het de bedoeling om vorig jaar november al te verhuizen, maar toen de verbouwing al was gestart bepaalde het NCG dat ook dit pand eerst moest worden versterkt. Dit heeft een lange vertraging opgeleverd, nu openen ze de deuren tijdens de hoogtijdagen en is het gelijk vol aan de bak voor het personeel. Tijdens drukke periodes staan ze met zes man in de zaak.

Ideale ligging
Het nieuwe pand ligt qua parkeren op een ideale locatie, en het is ook makkelijker bereikbaar voor klanten aan de andere kant van Appingedam. Beukema heeft in de komende periode hoge verwachtingen van de ijsverkoop. “Aan de zijkant van het pand hebben we speciaal een luik voor de verkoop van ijs.”

Aanstaande donderdag 14 juli om 09:00 uur gaat Cafetaria De Vesting officieel open.

Back to top button