fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Cabaretier Henk Boogaard in Kunst en cultuurhuis De Ent Hellum

Hellum – De voorstelling  “Interne beslommeringen” van Henk Boogaard staat gepland op zondag 19 mei a.s. in Kunst en Cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13 in Hellum. De voorstelling begint om 14:00 uur. Entree een tientje met inbegrip van een kopje thee/koffie en wat lekkers erbij.

In zijn cabaretprogramma ‘Interne beslommeringen’ vertelt Henk Boogaard, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij o.a. veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie.

‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s). Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Het interne beleefde jongentje, die meent dat Henk op de CCC’s dient! te antwoorden en de MGGG’s moet honoreren (of ze zelfs moet uitvoeren!!) draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo’n moment, in deze snelle wereld.  Maar gelukkig huist er een vrije Henk in hem, die op zulke moeilijke momenten steeds meer in grijpt en CCC’s tracht te pareren met ‘waarheids-tegenvragen’!

Met MGGG’s weet de vrije Henk ook wel raad. Kortom…….de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,312VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer