2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:41

Buurtvereniging Menkema is klaar voor de zomerfeestweek

Uithuizen – Buurtvereniging Menkema organiseert elk jaar een zomerfeestweek. Deze week, van 30 augustus t/m 2 september, staat bol van activiteiten voor jong en oud en heeft als thema circus.

Met een groot optreden van het Doekegat Piratenkoor wordt op woensdagavond 30 augustus om 20.00 uur de zomerfeestweek spectaculair geopend, waarbij iedereen van harte welkom is. De feesttent is open vanaf 19.30 uur. In de dagen die volgen zullen er allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden waar zowel leden van de buurtvereniging als niet-leden aan kunnen deelnemen.

Op donderdag 31 augustus wordt de buurt Menkema om 9.00 uur wakker gemaakt met potten en pannen, waarna de jeugd om 10.00 uur start met het bouwen van hutten. Om 14.00 uur kan de jeugd zich vermaken tijdens de kindermiddag die in het teken staat van het circus. In de avond wordt er vanaf 20.00 uur een game avond gehouden voor de wat oudere jeugd vanaf 11 jaar, alle jongeren die hieraan mee willen doen kunnen zich vooraf aanmelden. Tegelijkertijd staat er een spelletjesavond voor volwassenen op het programma vol oud-hollandse spelletjes.

De vrijdag van 1 september start om 10.00 uur met een koffieochtend voor de senioren onder ons. De jeugd zal tegelijkertijd verder gaan met het bouwen van hun hutten en gaan om 14.00 uur weer verder met de kindermiddag. Uiteraard mag de bingo niet ontbreken, deze zal vanaf 19.30 uur plaatsvinden. Vanaf 21.00 uur worden de mensen met stalen zenuwen op hun wenken bediend  tijdens de ‘slachtnacht’, een moordtocht voor jong en oud (aanbevolen leeftijd is 12 jaar en tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene). Iedereen die hieraan wil deelnemen zal zich vooraf moeten aanmelden. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 6 personen.

Zaterdag 2 september starten we om 10.00 uur met een gezellige fietstocht door het prachtige Groningse landschap. Dan is het om 13.00 uur tijd voor de zeskamp waar iedereen uit Uithuizen en omstreken aan mag deelnemen. Vooraf aangemelde teams van 5 personen zullen tegen elkaar strijden in verschillende spelonderdelen. Aan het begin van de avond om 19.30 uur houdt de jeugd een circusvoorstelling waarna om 20.00 uur de strijd tussen de mannen en vrouwen losbarst in het hilarische spel ‘de jongens tegen de meisjes’. Deze avond is natuurlijk niet compleet zonder een groot feest met muziek en veel gezelligheid.

Deelname aan de activiteiten is voor leden van de buurtvereniging Menkema gratis. Uiteraard zijn niet-leden van harte welkom tijdens onze feestelijke activiteiten, voor enkele activiteiten zal er een kleine bijdrage worden gevraagd. Kijk voor meer informatie en kosten van de bijdrage op www.buurtvereniging-menkema.nl of op onze Facebook pagina.

Aanmelden voor de game avond, de slachtnacht en de zeskamp kan tot woensdag 30 augustus via niels.buurtvereniging-menkema@hotmail.com onder vermelding van de activiteit(en), naam (namen), adres en leeftijd. Tevens vermelden of je lid of geen lid van de buurtvereniging bent.

De Buurtvereniging Menkema is met dit volle programma helemaal klaar voor de zomerfeestweek dat zoals elk jaar weer een groot succes zal worden vol gezelligheid.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten