24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 18:08

Buurtbussen stoppen tijdelijk met rijden i.v.m. het coronavirus

spot_img

Regio – De Buurtbussen stoppen vanaf maandag 16 of dinsdag 17 maart met rijden. De bussen van Qbuzz bussen rijden nog volgens de normale dienstregeling, ook volgende week. Alleen de nachtbussen vervallen.

Qbuzz houdt de landelijke en regionale ontwikkelingen in de gaten en passen indien nodig de dienstregeling aan.

Achter instappen
Passagiers worden verzocht om via de achterdeur in te stappen én daar in te checken. (Dal-)Dagkaarten en P+R kaartjes kun je via de webshop kopen en in de bus scannen onder de OV-chipkaartlezers. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Door deze maatregel in te voeren probeert Qbuzz een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van de medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Buurtbussen stoppen tijdelijk met rijden
De Buurtbussen vervallen:

Dinsdag 17 maart
Lijn 545 Stadsbus Delfzijl
Lijn 561 Appingedam – Loppersum
Lijn 562 Uithuizen – Loppersum
Lijn 563 Ten Boer – Lewenborg
Lijn 564 Appingedam – Ten Boer
Lijn 566 Appingedam – Delfzijl
De Buurtbussen vallen onder Publiek Vervoer.

Corona en het OV
De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De vervoerbedrijven hebben, net als waarschijnlijk meerdere grote organisaties, al eerder een team opgesteld dat scenario’s uitwerkt en de contacten onderhoudt met de overheid en het RIVM.

De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen volgen zij de lijnen van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.

Op dit moment adviseert het RIVM om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, geen handen schudden.

De serviceverlening in het openbaar vervoer wordt wat anders dan reizigers gewend zijn. Om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te beperken, adviseert het RIVM om geen handen te schudden. In het verlengde van dat advies hebben de OV-bedrijven gekeken wat dit betekent voor het OV en hoe wij zoveel mogelijk hand-hand contact kunnen voorkomen. Daarom zijn met ingang van 12 maart de volgende afspraken van kracht. Tijdens de controlerondes zullen onze medewerkers aan reizigers vragen om zelf hun ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de tickets in de treinen, bussen, trams, metro’s en het openbaar vervoer over water, hoeven tijdens hun controles geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten