Burgemeester overhandigt kopie geboorteakte aan literair gezelschap ‘Les Amis de Georges Simenon’

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft donderdagochtend een kopie van de geboorteakte van Maigret overhandigt aan de literaire vereniging “Les Amis de Georges Simenon”. Het literaire gezelschap is op 4 en 5 september in Delfzijl.

Met dit bezoek herdenken zij de sterfdag van de schrijver Georges Simenon die op 4 september 1989 overleden is, en de ‘geboorte’ van zijn personage Maigret, de beroemde speurder uit zijn vele boeken en verhalen, welke 90 jaar geleden in Delfzijl ontstond.

Het gezelschap maakte tijdens hun bezoek onder leiding van een gids een uitgebreide Maigret wandeling door Delfzijl,  en heeft een bezoek gebracht aan het beeld van Maigret. Twee zoons van de schrijver George Simenon waren hierbij aanwezig.

Meer informatie over Maigret in Delfzijl vindt u op: https://eemsdelta.groningen.nl/maigret.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2177″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button