9.8 C
Delfzijl
16 april 2021 15:32

Activiteiten rond Open Monumentendag in Appingedam

ComputerComputer
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen

Appingedam – In het weekend van 14 en 15 september wordt door VVV Appingedam weer Open Monumentendag georganiseerd.  De historische binnenstad van Appingedam telt tientallen monumenten. Vele daarvan zijn tijdens dit monumentenweekend voor publiek geopend. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld in de prachtig gerestaureerde panden aan de Solwerderstraat, de straat van de hangende keukens, of in het oude Raadhuis. Bezoekers kunnen luisteren naar het verhaal over de Blaupotfeesten en een rondje varen om Appingedam vanaf het water te bewonderen.

Open monumenten
Bijna 20 historische / markante gebouwen openen hun deuren; bewoners of gebruikers heten bezoekers van harte welkom. De meeste locaties zijn beide dagen van 11:00 – 17:00 uur geopend en de toegang is gratis. Er is een gratis informatiefolder met een overzicht van de deelnemende locaties verkrijgbaar bij VVV Appingedam en bij de deelnemers.

Verhalenverteller
Beide dagen is een verhalenverteller beschikbaar voor een gratis korte wandeling langs bijzondere plekken in Appingedam.  Hij zal je in het kader van het landelijke thema van dit jaar ’Plekken van plezier’ o.a. vertellen over het ‘Blaupotfeest’ een bijzondere traditie uit de achttiende eeuw. Een aardbeiverrassing zal de wandeling compleet maken. Vertrek bij VVV Appingedam, kijk bij de VVV op aanplakbiljet voor de vertrektijden.

Carillon concert
Op zondag vindt er een uniek concert plaats bij de Nicolaïkerk: het Damster Carillon speelt samen met de Winkler Prins Harmonie. De stadsbeiaardier, boven in de toren,  speelt solo, maar ook samen met het Harmonieorkest, beneden. Dat ze toch samen kunnen spelen wordt mogelijk gemaakt met een slim stukje techniek. Zondag 15:00 uur

Appingedam vanaf het water
Tijden Open Monumentendag heeft het Damsterveer extra afvaarten, zodat bezoekers ook de historische panden vanaf het water kunnen bekijken. De rondvaart duurt ca. 1 uur. Vertrek vanaf de steiger rechts achter de Nicolaïkerk.
Zaterdag 13:00 en 15:30 uur
Zondag 14.30 uur
Tickets te koop bij VVV Appingedam (€ 5,– / tot 12 jaar € 3,–)

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten