Burgemeester heeft nieuwe havenkantoor van de motorbootvereniging “Abel Tasman” geopend

Farmsum – Burgemeester Gerard Beukema geeft zaterdagochtend de feestelijke opening verricht van het nieuwe havenkantoor van de motorbootvereniging “Abel Tasman” in Delfzijl. Aansluitend aan de feestelijke opening was er een open dag deze werd muzikaal opgeluisterd door een optreden van de “Magellan Singers”.

Naast het nieuwe en moderne havenkantoor voor de bezoekers van de jachthaven, beschikt de vereniging over een bijzonder verenigingsgebouw dat bij velen bekend is als het voormalige internaat gebouw van de zeevaartschool “Abel Tasman”. Hier organiseren de actieve commissies van de vereniging allerlei activiteiten voor de leden. De geheel door vrijwilligers gerunde jachthaven biedt met ruim 140 ligplaatsen niet alleen plek aan de motor- en zeiljachten van de leden maar is ook een (gastvrije) thuis voor pleziervaarders die vanuit binnen- en buitenland het noordelijke vaargebied aan doen en voor korte of langere tijd een tussenstop in Delfzijl maken.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”682″]

Back to top button