fbpx
6.8 C
Delfzijl
24 november 2020 10:51

Appingedam Terug naar het Begin

Appingedam – Appingedam stond zaterdag bol van de activiteiten. Naast de brandweerwedstrijden in de stadshaven waren de middeleeuwse kerkgebouwen van Appingedam en de omliggende wierdedorpen het podium en decor voor muziek, theater, poëzie en een vleugje wetenschap tijdens het festival Terug naar het Begin. In het centrum en rond de Nicolaïkerk waren diverse mini concerten en optredens. Achter de Nicolaïkerk was een proeftuin gerealiseerd met heerlijk eten, verrassende optredens en een eigenwijs (kinder) kunstprogramma van IVAK- De Cultuurfabriek.

Over het festival
Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In het Groninger landschap vind je hier twaalfde en dertiende eeuwse kerkjes, die je nergens anders in Nederland vindt. Het gaat om de geschiedenis van de mensen in de tijd voordat er dijken waren en de wierden goede plekken waren om op te wonen en de kerken een veilige haven waren, fysiek en geestelijk. Tijdens het festival zijn juist deze oude kerkjes het podium en decor voor intieme concertjes en optredens.

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...