Burgemeester Emme Groot tijdens afscheidsreceptie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Delfzijl – Commissaris van de Koning Max van den Berg heeft vrijdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan burgemeester Emme Groot. Dit vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie van de burgemeester. Groot is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester ontving de onderscheiding omdat hij een sleutelrol heeft vervult bij het oppakken van de belangrijkste opgaven die de gemeente Delfzijl kent. Met name de demografische ontwikkelingen, de ruimtelijke gevolgen hiervan en gevolgen van de gaswinning. Daarnaast was hij bestuurlijke trekker van diverse grootschalige projecten zoals de Ontwikkelingsvisie en de Economische visie Eemsdelta 2030, het Woon- en leefbaarheidsplan en de Havenvisie.

Mede door de inspanningen van de vertrekkende burgemeester is het project Marconi (veilige kustverdediging en het verbinden van de stad Delfzijl met de haven) tot stand gekomen. Dit dankzij de verbindende rol die hij speelde en het draagvlak dat hij creƫerde bij interne en externe partijen. Door het binnenhalen van diverse subsidies kunnen de plannen nu daadwerkelijk worden uitgevoerd. Emme Groot heeft Delfzijl weer op de kaart gezet.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”258″]


Back to top button