fbpx
29.1 C
Delfzijl
donderdag 06 augustus 2020
Home 112-nieuws Blokkade tankenpark op last van de burgemeester opgeheven

Blokkade tankenpark op last van de burgemeester opgeheven

Farmsum – Burgemeester Beukema van Delfzijl heeft maandagmorgen de demonstranten, die het tankenpark sinds zondag weer blokkeerden, laten weten dat ze om twaalf uur in de middag de blokkade moesten opheffen. “Mochten ze hier niet aan voldoen dan zal de politie ze verwijderen”, aldus Beukema. De demonstranten lieten daarna weten dat ze niet van plan zonder slag of stoot te gaan vertrekken.

Om twaalf uur waren de demonstranten nog niet weg. Een ambtenaar van de gemeente Delfzijl kwam met een brief van de burgemeester en overhandigde deze aan de demonstranten. Hierin stond dat de burgemeester het blokkeren van de ingang naar het tankenpark niet toestaat. Omdat de demonstranten niet wilden vertrekken, zullen ze door de politie verwijderd gaan worden.

Rond kwart over twee kwam de politie ter plaatse en verzocht de demonstranten nogmaals om de blokkade op te heffen. Mochten ze dat niet gaan doen op dat moment dan zouden er mensen worden aangehouden en de spullen in beslag worden genomen. Hierop werd besloten de caravan te verplaatsen naar een plek waar deze wel mocht staan. Het spandoek en twee houten staanders werden door de politie verwijderd. Hiermee was de ingang naar het tankenpark weer begaanbaar.

loading...