15.7 C
Delfzijl
13 juni 2021 22:40

Blokkade tankenpark op last van de burgemeester opgeheven

spot_img

Farmsum – Burgemeester Beukema van Delfzijl heeft maandagmorgen de demonstranten, die het tankenpark sinds zondag weer blokkeerden, laten weten dat ze om twaalf uur in de middag de blokkade moesten opheffen. “Mochten ze hier niet aan voldoen dan zal de politie ze verwijderen”, aldus Beukema. De demonstranten lieten daarna weten dat ze niet van plan zonder slag of stoot te gaan vertrekken.

Om twaalf uur waren de demonstranten nog niet weg. Een ambtenaar van de gemeente Delfzijl kwam met een brief van de burgemeester en overhandigde deze aan de demonstranten. Hierin stond dat de burgemeester het blokkeren van de ingang naar het tankenpark niet toestaat. Omdat de demonstranten niet wilden vertrekken, zullen ze door de politie verwijderd gaan worden.

Rond kwart over twee kwam de politie ter plaatse en verzocht de demonstranten nogmaals om de blokkade op te heffen. Mochten ze dat niet gaan doen op dat moment dan zouden er mensen worden aangehouden en de spullen in beslag worden genomen. Hierop werd besloten de caravan te verplaatsen naar een plek waar deze wel mocht staan. Het spandoek en twee houten staanders werden door de politie verwijderd. Hiermee was de ingang naar het tankenpark weer begaanbaar.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten