Appingedam – ‘Dag burgemeester, kom je naast me zitten’. Met die woorden werd burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Lea van der Tuin woensdag 7 november door de kinderen van kinderdagcentrum Berjarijke in Appingedam ontvangen voor een lunch. De lunch was georganiseerd in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt.
Berjarijke is voor kinderen in leeftijd variërend van ongeveer 2 tot 18 jaar. De kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand veroorzaakt door een verstandelijke beperking en in een aantal gevallen gecombineerd met lichamelijke beperkingen. De burgemeester en de wethouder aten een broodje mee in twee groepen.

Donatie aan Kinderpostzegels
Aan het eind van de lunch betaalde burgemeester Hiemstra symbolisch voor de lunch met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De kinderen en begeleiders van kinderdagcentrum Berjarijke namen de cheque met een bedrag van € 50 in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Advertenties