Burgemeester Anno Wietse Hiemstra verruilt Appingedam voor de gemeente Aa en Hunze

Appingedam – Waarnemend burgemeester Anno Wietse Hiemstra van Appingedam wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Donderdagavond heeft de gemeenteraad het besluit genomen om Anno Wietze Hiemstra als nieuwe burgemeester aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting gaat hij per 12 september 2019 als burgemeester van Aa en Hunze beginnen.

De Vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft Anno Wietze Hiemstra (29-01-1978) als een betrokken en kundig bestuurder met een groot netwerk. Hij is een verbinder en legt gemakkelijk contact. De gemeenteraad denkt in de persoon van Anno Wietze Hiemstra een burgemeester te hebben gevonden met daadkracht, ambitie en een frisse blik gericht op kansen.

Anno Wietse Hiemstra is sinds april 2017 waarnemend burgemeester in Appingedam. Daarvoor was hij actief als raadslid en wethouder in de gemeente Hoogeveen.

Vervolgstappen
De aanbeveling van de raad gaat samen met het advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren. De minister bereidt het Koninklijk Besluit voor, dat voor ondertekening aan de Koning wordt voorgelegd. De beëdiging en installatie is voorzien op 12 september 2019.

Back to top button