Bungeeroeikampioenschap tijdens Delfsail 2016

Delfzijl – Tijdens DelfSail 2016 begin juli is een spectaculair nieuw programmaonderdeel toegevoegd: Roeien in een sloep aan een bungee-elastiek. Het bungeeroeien vindt op vrijdag 1 juli plaats in de haven van Delfzijl en wordt op professionele wijze verzorgd door mensen van Sloeproeivereniging Delfzijl in samenwerking met Stichting Roeisloep Stad Kampen, die het bungeeroeien zo’n 20 jaar geleden heeft bedacht. Het is voor iedereen mogelijk om een roeiteam te vormen en mee te doen.

Er wordt geroeid in een authentieke B2 roeisloep van het type Barkas, gebouwd in 1948, ca. 10 m lang en 1600 kg zwaar. De roeiriemen zijn meer dan 4 meter lang en er wordt gebruik gemaakt van een origineel bungee-elastiek. Een roeiteam moet bestaan uit 8 roeiers (m/v). Er kunnen maximaal 25 teams meedoen: vol is vol en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het spektakel is op vrijdag 1 juli van 13.30 uur tot 16.00 uur. Vorm met je vrienden, collega’s, familie, sportploeg/club, buurtvereniging of hoe dan ook een team, en schrijf je in. Voor het winnende team is er eeuwige roem én een fraaie bokaal.

Inschrijven
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar bungee@sloeproeiverenigingdelfzijl.nl. Vermeld daarin de naam van je team, de contactpersoon en het liefst ook de namen van de overige teamleden.

Back to top button