fbpx
7.4 C
Delfzijl
4 december 2020 15:30

Budget voor voorbereiding kindcentrum Farmsum

Farmsum – B&W van Delfzijl vraagt de gemeenteraad € 312.000,00 beschikbaar te stellen voor de verdere ontwikkeling van kindcentrum Farmsum. Het budget is onder meer bedoeld voor de sloop van de basisscholen de Rengersborg en de Springplank aan de Borgshof in Farmsum.

Na de sloop kan gestart worden met de bouw van het nieuwe kindcentrum voor Farmsum. Dat is gepland op het terrein dat vrijkomt door de sloop. Naast de kinderen van de Farmsumerborg komen ook de kinderen van de Springplank (peuteropvang van Kids2b) in dit nieuwe gebouw.

De huidige Springplank verhuist in de kerstvakantie 2018 naar de Farmsumerborg. De komende weken wordt een lokaal geschikt gemaakt voor de peuteropvang.

Scholentransitie Delfzijl
Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Volg ons op

10,600FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten