fbpx
1.4 C
Delfzijl
15 januari 2021 18:33

Brugdeel van 34 meter lang door twee kranen op zijn plek gehesen in Delfzijl

Delfzijl – Vandaag is de nieuwe brug die het centrum van Delfzijl en het nieuwe strand en boulevard met elkaar verbindt geplaatst. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk voor belangstellenden om te kijken bij de plaatsing. Rond half tien vanmorgen werd het 34 meter lange brugdeel door twee kranen op zijn plek gehesen.

De brug ligt inmiddels op zijn plek, werknemers zijn nog enige tijd bezig geweest met het boren van gaten voor de verankering voor de brug definitief op zijn plek werd gelegd. Deze afrondende werkzaamheden duren naar verwachting nog tot zondag. De Oosterveldweg is tot die tijd afgesloten voor het verkeer.

De brug, die vanaf plein De Vennen over de Oosterveldweg ligt, verbindt het centrum van Delfzijl verbinden met de nieuwe boulevard en het nieuwe strand. Met de nieuwe brug wil de gemeente de kust beter toegankelijk maken vanuit het centrum. Daarbij is extra rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel of met rollator en fietsers.

“De brug vormt het sluitstuk van het project Marconi Buitendijks”, zegt wethouder Jan Menninga. “Het Kwelderlandschap voor de kust, de camperplaatsen en de verlegde zeekering zijn zo goed als klaar. Marconi Buitendijks heeft het maritieme karakter van Delfzijl versterkt.” De huidige Keerweerbrug blijft voorlopig bestaan. De provincie Groningen en het Waddenfonds dragen financieel bij aan het project. Daarnaast wordt het werk mogelijk gemaakt door vele partijen, het gehele project is eind 2020 klaar.

Naamloze brug
Inwoners van de gemeente Delfzijl hebben meegedacht over een naam voor de nieuwe brug. Wethouder Jan Menninga: “De winnende naam hadden we op 28 november feestelijk bekend willen maken, maar door de huidige situatie is dit niet mogelijk. Dat doen we volgend jaar op een nog nader te bepalen moment.”

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten