8.6 C
Delfzijl
14 mei 2021 08:43

Bronsmotoren Museum in Appingedam moet eind april het pand verlaten

Appingedam – Het Bronsmotoren Museum in Appingedam moet het historische pand aan het Damsterdiep verlaten. Dat het Museum een conflict heeft met Control Seal de verhuurder van het pand is algemeen bekend. Onenigheid over de huur gezorgd voor een hoog oplopend conflict met als resultaat, beëindiging van het huurcontract.

Het bestuur van de Stichting Appingedammer Bronsmotorenmuseum kreeg anderhalf jaar huurbescherming van de rechter maar dit loopt 30 april af. De stichting ligt al bijna twee jaar overhoop met Control Seal alle gesprekken met de eigenaar hebben niks opgeleverd, er zit niks anders op dan verhuizen.

Het bestuur is al maanden opzoek naar een geschikte locatie. De collectie van het Bronsmotoren Museum bestaat uit een aantal grote motoren deze kan je niet zo maar ergens kwijt. Er is minstens een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter nodig. Het liefst vind men een pand in de buurt van Appingedam is dit niet mogelijk dan is de kans groot dat het museum zich vestigt buiten de regio en misschien wel in een andere provincie.

Met de verhuizing vergaat een stukje geschiedenis. Het museum zit in het pand waar de oorsprong van de Bronsmotoren ligt.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten