7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:02

Brasserie in Kerkje Nicolaas sluit begin november haar deuren

Appingedam – Brasserie Nicolaas aan de Solwerderstraat in Appingedam, dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking, sluit begin november haar deuren.

Bij brasserie Nicolaas werken per week tientallen cliënten van de NOVO in de leeftijd vanaf 18 tot 70 jaar. De cliënten hebben een verstandelijke beperking van lichte tot ernstige mate. De brasserie bestaat uit een lunchroom, terras, bakkerij en een vergaderzaal.

Veel energie geïnvesteerd
De NOVO laat in een reactie weten veel tijd en energie te hebben geïnvesteerd in het blijven aanbieden van passende dagbesteding, waarin cliënten voldoende uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden geboden wordt. “Helaas hebben we moeten vaststellen dat dit met de beschikbare middelen niet meer voldoende mogelijk is”; aldus de NOVO. Men is in overleg met cliënten, hun ouders en de medewerkers over hun herplaatsing naar bestaande of nieuwe werkplekken.

Kerk in de verkoop
Sinds 2004 werd het kerk exploiteert door de NOVO nadat het voorheen in gebruik was als Rooms-katholieke Kerk. Het pand dat begin twintigste eeuw werd gebouwd zal na de sluiting in de verkoop gaan.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten