Brandweerploegen strijden om landelijke titel tijdens finale brandweerwedstrijden in Bedum

Bedum – Vandaag was de grote dag voor een stel in Bedum, ze trouwden in het stadhuis. De huwelijksplechtigheid is bijna afgelopen en oom Harry rijdt de bruidsauto alvast voor. Maar dan gaat het mis, de auto botst tegen een tankwagen die net de bocht neemt. Oom Harry raakt na de botsing bekneld, en doordat de auto tegen de afsluiters van de tankwagen is gereden is er een lekkage ontstaan. De tankwagen vervoert gevaarlijke stoffen, zo valt te zien aan de ADR-borden. Achter het voertuig reed een dame die zo schrok van de botsing dat ze in de berm terecht kwam. Visser Fred maakte zich uit de voeten en springt het Boterdiep in.

Dit is het scenario waar verschillende brandweerploegen uit onder andere Beilen, Linschoten, Katwijk en Asperen vandaag mee te maken kregen. Ze hadden zich geplaatst voor de landelijke finale van de klasse 112 die georganiseerd werd door brandweer Bedum. De eerste ploeg startte om 08:00 vanmorgen en vanmiddag om 16:00 was de laatste ploeg aan de beurt.

Het scenario bleek een flinke uitdaging, helemaal toen halverwege de inzet de bruid en haar familie naar buiten kwamen en schrokken van de situatie. Direct snelden ze zich naar oom Harry die op dat moment door brandweerlieden wordt bevrijd uit het voertuig.

De wedstrijd zorgde ervoor dat ook veel toeschouwers vanaf de overkant van het Boterdiep de inzet volgden. Later op de avond werd bekend dat de ploeg uit De Beerzen (Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost) het incident het beste heeft afgehandeld en de landelijke titel mee naar huis mag nemen.

Back to top button