52 schademeldingen na bevingen Uithuizermeeden en Uithuizen; twee meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie

Uithuizen – Na de bevingen van 2.7 en 1.7 op de schaal van Richter eerder vandaag bij Uithuizermeeden en Uithuizen zijn er 52 schademeldingen bij het IMG binnengekomen. 22 daarvan zijn gelegen binnen het effectgebied van de bevingen. Er zijn in twee meldingen gedaan van een mogelijk acuut onveilige situatie.

Mogelijk Acuut onveilige situatie (AOS)
Naar aanleiding van de twee meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie zijn er veiligheidsinspecties uitgevoerd. In beide situaties waren er geen preventieve veiligheidsmaatregelen nodig. De adressen waren gelegen in de omgeving van Uithuizen.

Meldingen uit effectgebied
De beving bij Uithuizermeeden van 2.7 op de schaal van Richter kan aan woningen tot voorbij plaatsen als Warffum, Bedum en Leermens schade hebben veroorzaakt. Binnen het effectgebied van de beving liggen plaatsen als Loppersum, Middelstum, Roodeschool, en vanzelfsprekend ook Uithuizen en Uithuizermeeden. Er zijn sinds zaterdagochtend tot eind van de middag 22 meldingen gedaan in dat gebied, waar dat er normaal gemiddeld 7 per dag zijn.

Maatwerk en vaste vergoeding
Naar aanleiding van een beving komen er vaak ook schademeldingen binnen uit een veel groter gebied. Er kwamen 30 meldingen binnen uit plaatsen als de stad Groningen, Hoogezand en Zuidhorn. Gemiddeld komen er afgelopen twee maanden op een dag circa 107 schademeldingen binnen bij het IMG. Op een zaterdag ligt dat gemiddeld genomen iets lager: 58 schademeldingen.

Back to top button