maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Brandweer weet door snelle inzet boerderij Westerwijtwerd te behouden

spot_img

Westerwijtwerd – Door een grote inzet van de brandweer is een boerderij aan de Heemweg in Westerwijtwerd behouden gebleven. De brand, die omstreeks zes uur uitbrak, woedde onder het dak van een boerenschuur. Het betrof een smeulbrand in rieten dakbekleding, deze was afgedekt met dakplaten. De brand werd bestreden door meerdere korpsen uit de regio waaronder blusvoertuigen uit Middelstum en Loppersum, een schuimblusvoertuig uit Delfzijl en een groot watertransport en hoogwerker uit de stad Groningen.

Met het schuimblusvoertuig uit Delfzijl kon de brandhaard snel onder controle worden gebracht. Dit gaf de brandweer genoeg tijd om waterwinning op te bouwen. Ondertussen haalde de eigenaar van de boerderij samen met een aantal dorpsbewoners het woonhuis leeg voor het geval de brand zich uitbreiden. De brandweer had de brand rond 21:00 uur onder controle.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...