Brandweer weet door snelle inzet boerderij Westerwijtwerd te behouden

Sint 2023Sint 2023

Westerwijtwerd – Door een grote inzet van de brandweer is een boerderij aan de Heemweg in Westerwijtwerd behouden gebleven. De brand, die omstreeks zes uur uitbrak, woedde onder het dak van een boerenschuur. Het betrof een smeulbrand in rieten dakbekleding, deze was afgedekt met dakplaten. De brand werd bestreden door meerdere korpsen uit de regio waaronder blusvoertuigen uit Middelstum en Loppersum, een schuimblusvoertuig uit Delfzijl en een groot watertransport en hoogwerker uit de stad Groningen.

Met het schuimblusvoertuig uit Delfzijl kon de brandhaard snel onder controle worden gebracht. Dit gaf de brandweer genoeg tijd om waterwinning op te bouwen. Ondertussen haalde de eigenaar van de boerderij samen met een aantal dorpsbewoners het woonhuis leeg voor het geval de brand zich uitbreiden. De brandweer had de brand rond 21:00 uur onder controle.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2511″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button