Brandweer Uithuizen zoekt nieuwe enthousiaste collega’s

Uithuizen – De huidige brandweerkorpsen Usquert en Uithuizermeeden zullen na de zomervakantie worden samengevoegd tot één nieuw brandweerkorps “Uithuizen”. In de aanloop naar een nieuw te bouwen brandweerkazerne in Uithuizen wordt eerst een tijdelijke brandweerkazerne ingericht aan de Nijverheidsweg 16 in Uithuizen, bij de firma Klip Transport. De brandweer zoekt voor de nieuwe post in Uithuizen nieuwe vrijwilligers die 24-uur per dag willen klaarstaan voor zijn of haar gemeenschap. Mensen die wonen of werken in Uithuizen en het brandweervak geweldig vinden kunnen het vak van dichtbij bekijken tijdens de open oefenavond op maandag 11 juli om 19.30 uur aan de Nijverheidsweg 16 in Uithuizen.

Vrijwilliger
Een vrijwilliger in dienst bij de brandweer heeft een gevarieerde functie in een enthousiast team waarbij hij of zij niet alleen bij brand in actie komt, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen en voor het redden van mensen en dieren in nood. Lees meer over vrijwilliger zijn op: brandweer.groningen.nl/vrijwilliger

Brandweerzorg
De blusgroep van de brandweer in Uithuizen valt onder het cluster Eemsdelta (gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum) van Brandweer Groningen. De posten Appingedam, Bierum, Delfzijl, Loppersum, Middelstum, Uithuizen, Wagenborgen en Woldendorp verzorgen hier samen de brandweerzorg. Brandweer Groningen is onderdeel van Veiligheidsregio Groningen.

Back to top button