fbpx
21.7 C
Delfzijl
maandag 01 juni 2020
Home 112-nieuws Brandweer Uithuizen in actie met wasactie 'je auto brandschoon' voor een rolstoelbus...

Brandweer Uithuizen in actie met wasactie ‘je auto brandschoon’ voor een rolstoelbus voor Julia

Uithuizermeeden – Zaterdagmiddag organiseert brandweer Uithuizen een autowasactie onder de noemer ‘je auto brandschoon’. Met de actie willen de brandweerlieden geld ophalen voor een aangepaste rolstoelbus voor Julia. Julia is de dochter van een brandweerman die door een hersenbeschadiging voor de rest van haar leven afhankelijk is van een rolstoel.

Zaterdagmiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur kunnen mensen die een steentje willen bijdragen terecht op het Johan van Veen plein in Uithuizermeeden. Daar zullen de brandweerlieden van Uithuizen en omliggende blusploegen de auto’s tegen een kleine vergoeding wassen.

Over Julia
Julia heeft cerebrale parese. Hierbij zijn de hersenen niet in staat de juiste spanning aan de spieren door te geven en ze onderling op de goede manier te laten samenwerken. Sinds een paard maand heeft Julia een elektrische rolstoel, hierdoor heeft ze wat meer vrijheid.

Helaas is de auto van haar ouders niet geschikt om de rolstoel te vervoeren. Een rolstoelbus is de beste oplossing maar ook prijzig. Vandaar dat de collega’s van de brandweer het gezin te hulp schieten.

Advertenties