Brandweer sluit oefenseizoen af met grote oefening in de haven van Delfzijl

Delfzijl – De brandweerkorpsen van Delfzijl en Appingedam hebben afgelopen woensdagavond de laatste oefening gehouden voor de zomervakantie. Het oefenseizoen wordt altijd afgesloten met een grote eind oefening, dit maal vond deze plaats in de haven van Delfzijl.

De brandweerlieden kregen te maken met het volgende scenario: In de evenementenhal was een kinderfeest aan de gang, in de keuken van het pand brak brand uit waarna de feestgangers in paniek raakten. Een aantal sprongen in een auto en in blinde paniek rijdt de bestuurder de trap van de havenboulevard af, deze raakt een toevallige passerende automobilist die op de havenkade reed. De inzittenden kwamen bekneld te zitten.

Door het ongeval raakt een man op een scootmobiel de controle over zijn voertuig kwijt en rijdt van de havenkade af en komt op een bunkerboot terecht. De scootmobiel vat vlam, de bemanning van het schip raakt in paniek en springt van boord.

Het was aan de bemanning van de eerste tankautospuit om snel een beeld te krijgen van de situatie ter plaatse en om op te schalen. Zo werden er extra voertuigen opgeroepen. Brandweer Appingedam assisteerde bij de bestrijding van de brand in de evenementenhal en het redden van de slachtoffers. Het oppervlakte reddingsteam (ORT) bekommerde zich om de slachtoffers in het water. Terwijl de bemanning van het hulpverleningsvoertuig het auto-ongeluk afhandelde. De brandweerlieden op de hoogwerker waren belast met het redden van de man van de scootmobiel die op het dek van de bunkerboot lag.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2094″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button