Centrum Veilig Wonen houdt op te bestaan

Appingedam – Het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam houdt eind 2019 op te bestaan. Het contract met de overheid wordt niet verlengt.

De overheid heeft aangegeven zo snel mogelijk over te willen gaan naar 1 publieke uitvoeringsorganisatie en daarmee houdt CVW als entiteit op te bestaan.

CVW heeft het een eer gevonden om verantwoordelijkheid te mogen dragen voor de pioniersfase van het schade- en versterkingsdossier in de afgelopen 5 jaar. Daarin heeft zij samen met de markt, in opdracht van NAM en onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen, in een maatschappelijk sterk bewogen speelveld, gewerkt aan een veiliger Groningen.

Het Centrum Veilig Wonen was jarenlang verantwoordelijk voor de schadeafhandeling en de versterking in het aardbevingsgebied. Het CVW zegt in een verklaring op de website ‘trots te zijn op de ruim 75.000 afgehandelde schadedossiers, 12.000 uitgevoerde inspecties/opnames, 5.500 opgeleverde versterkingsadviezen, 950 versterkte huizen, 3000 veiliger gemaakte woningen, 200 tijdelijke woningen en legio scholen, dorpshuizen, kerken en andere gebouwen waaraan de medewerkers van CVW met grote betrokkenheid invulling hebben gegeven’.

‘Daarmee is de regio niet alleen veiliger geworden, maar zijn ook belangrijke ervaringen en inzichten opgedaan waarmee de uitvoering van de versterkingsopgave in de toekomst kan worden versneld’.

CVW gaat medewerking verlenen aan de wens van EZK/BZK/NCG en de regio om zo snel mogelijk te komen tot één uitvoeringsorganisatie, onder publieke regie, ten behoeve van de versterkingsopgave in Groningen. NCG staat opgesteld voor het inrichten van die nieuwe uitvoeringsorganisatie, welke de organisatie van de versterkingsopgave vanaf 1 januari 2020 voort zal zetten. Back to top button