Brandweer Siddeburen oefent met publiek

Siddeburen – In Siddeburen betrekt de brandweer voor het eerst omwonenden bij een oefening. De blusploeg van Siddeburen gaat een woningbrand oefenen in een woonwijk aldaar. Met deze oefening wil de brandweer de omwonenden bewust maken van de gevaren van brand en het belang van het voorkomen van de brand met de juiste middelen.

Oefening
Op dinsdag 13 oktober start om 19.30 uur de oefening in Siddeburen. De brandweer bootst een woningbrand na aan Zwaluw 12. Stichting Woningbouw Slochteren stelt een woning, die op dit moment leeg staat, beschikbaar om de oefening mogelijk te maken. De brandweer nodigt de omwonenden uit om te komen kijken en met de brandweervrijwilligers in gesprek te gaan over brandveiligheid in en rondom hun huis.

Brandpreventieweken
De maand oktober staat bij de brandweer en Nederlandse Brandwonden Stichting in het teken van de Brandpreventieweken. Dit jaar is het thema ‘verklein de kans op brand’.  Brandweer Groningen zet zich in om inwoners en bedrijven zich ervan bewust te maken wat de gevaren zijn van brand en wat je zelf kunt doen om brand te voorkomen. In de regio worden diverse activiteiten rondom dit thema georganiseerd.

Back to top button