fbpx
11.1 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home 112-nieuws Brandweer redt paard uit het Bierumermaar bij Holwierde

Brandweer redt paard uit het Bierumermaar bij Holwierde

Holwierde – De brandweerkorpsen van Bierum en Delfzijl zijn zondagochtend enige tijd bezig geweest met het redden van een paard uit het Bierumermaar bij Holwierde. Hoelaat het paard met de naam ‘Atentie’ zondagochtend te water is geraakt is niet bekend. Toen een verzorgster van de Voltigevereniging De Eemsrakkers bij de manege kwam zwom het paard rond in het maar.

De brandweerlieden gingen te water om het paard naar een plek te leiden waar ze hem met het hulpverleningsvoertuig door middel van een paardenbroek op het droge konden zetten. In eerste instantie had het paard nog geen zin om het water te verlaten en zwom steeds verder van de brandweermannen af. Toen hij eenmaal ingesloten was konden de brandweerlieden hem een halster aanbrengen waarna hij naar de plek werd geleid waar de kraan stond opgesteld.

Het paard liet zicht rustig optillen en op de wal zetten waarna hij naar de manege werd gebracht om op te warmen en te worden gewassen. Een dierenarts heeft het paard nagekeken en hij bleek geen verwondingen te hebben overgehouden aan het avontuur.