fbpx

Brandweer Loppersum wint bij wedstrijden in Winschoten

Winschoten – Brandweer Loppersum is zaterdag als winnaar uit de bus komen bij de provinciale wedstrijd in de klasse Tankautospuit Hoge Druk (TAS HD). Elf korpsen uit de provincie, waaronder Appingedam, Delfzijl, Wagenborgen, Uithuizen, Siddeburen en dus Loppersum streden om de titel.

Het scenario speelde zich af rond de Vennekerk waar een uitvaart bezig was van de 100-jarige “Ome Dirk”. Tijdens de dienst breekt er brand uit in een frituurpan in de keuken van de kerk. Het vuur slaat daarbij over op een keukenkastje en de afzuigkap.

Een vrouw probeert met een blusdeken het vuur te doven maar loopt daarbij brandwonden op. De vrouw belt 1-1-2 maar waarschuwt de mensen in de kerk niet. Een andere vrouw die in de buurt van de keuken was verschuilt zich uit schrik in een toilet.

Aan de brandweerploegen de taak om prioriteiten te stellen en een afweging te maken om de kerk wel of niet te ontruimen. Naast brandweer Loppersum plaatsen ook Wagenborgen en Delfzijl zich voor de volgende speelronde. Deze korpsen zullen op 11 mei in Leek in actie komen tijdens de eerste ronde van de gewestelijke klasse TAS HD.

De uitslag was als volgt:

  1. Loppersum
  2. Wagenborgen
  3. Delfzijl
  4. Woldendorp
  5. Uithuizen
  6. Appingedam
  7. Wehe den Hoorn
  8. Bad Nieuweschans
  9. Stadskanaal
  10. Siddeburen
  11. Bedrijfsbrandweer Eska

Klasse 112

Direct om de hoek van de Vennekerk werd er ook gestreden in de klasse 112. Bij deze wedstrijd was een automobilist tegen een muur gereden waarbij een wandelaar onder de auto bekneld raakte. Het slachtoffer zit bekneldonder het voertuig en de bestuurder durft zijn auto niet te verlaten.

Ten tijde van het ongeluk staat iets verderop een medewerker van een voegbedrijf aan het werk op een steiger. De man schrikt van het ongeluk en valt daarbij van de steiger en wordt in zijn been gespietst door een ijzeren pin die uit de grond steekt. De brandweerlieden moesten de man ontdekken door een goede verkenning te doen van de omgeving.

De brandweer van Hoogezand won bij de klasse 112 gevolgd door de korpsen Veendam en Scheemda op respectievelijk plaats twee en drie. Deze korpsen zullen op 25 mei aan de start verschijnen bij de eerste ronde gewestelijke klasse 112 in Bedum. Brandweer Delfzijl kwam niet verder dan een zevende plaats. Brandweer Bierum moest net als brandweer Bellingwolde hun deelname afzeggen.

De volledige uitslag:

  1. Hoogezand
  2. Veendam
  3. Scheemda
  4. Harkstede
  5. Grootegast
  6. Haren
  7. Delfzijl
  8. Leek
  9. Bierum
  10. Bellingwolde
Back to top button