Brandweer Bierum neemt nieuwe kazerne officieel in gebruik

Bierum – Brandweer Bierum heeft deze week hun nieuwe kazerne officieel in gebruik genomen. Afgelopen vrijdag vond de officiële opening plaats, burgemeester Beukema opende samen met brandweercommandant Siske Klaassens de nieuwe kazerne aan de Spijksterweg. Zaterdag werd het feest voorgezet met een open dag.

Gedurende de dag waren er diverse demonstraties. De jeugdbrandweer van Delfzijl was aanwezig met een stand en de kinderen konden even aan de spuit staan. Brandweer Bierum verzorgde een rondrit door het dorp met de tankautospuit en aan het einde van de dag werd er nog een demonstratie geven. De jeugdbrandweer werd opgeroepen voor een autobrand, dit maal geen vlammenborden maar het echte werk.

De nieuwe kazerne is aardbevingsbestendiger en heeft een landelijke uitstraling. Architectenbureau Jongsma | Dijkhuis uit Delfzijl heeft de kazerne ontworpen. Aannemer Kooi uit Appingedam was verantwoordelijk voor de bouw. Een nieuwe kazerne was nodig omdat de oude kazerne aan de Luingaweg niet meer voldeed aan de huidige Arbo-eisen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”867″]

Back to top button