Brand in silo met houtsnippers aan het Metaalpark in Farmsum

Farmsum – De brandweer van Delfzijl en Wagenborgen zijn momenteel met meerdere voertuigen ter plaatse bij de BioEnergieCentrale (BEC) aan het Metaalpark in Farmsum. Bij het bedrijf is in een silo met houtsnippers brand uitgebroken. Ook het groot watertransport is ingezet omdat er veel water nodig is om deze brand te blussen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn silo branden lastig te bestrijden: “Vandaar dat er eerst een gedegen inzetplan moet worden gemaakt, daarin zal worden bekeken wat de juiste aanpak zal zijn. Voor de collega’s betekend dat meestal een lange inzet.”

Met behulp van een kraan wordt de silo leeg gehaald, de brandende houtsnippers worden door de brandweer buiten de silo afgeblust.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2820″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button