Woningbrand aan het Skagerrak in Delfzijl; vijf woningen tijdelijk ontruimd geweest na ontdekken gaslekkage

Delfzijl – In een woning aan het Skagerrak in Delfzijl heeft vrijdag brand gewoed in een meterkast. De brandweer wist de brand snel te blussen. De bewoner is door ambulancepersoneel na gekeken. Tijdens een de na verkenning werd een lekke gasleiding ontdekt, waarop de brandweer vijf naastgelegen heeft ontruimd.

‘nadat het huis was geventileerd bleek bij metingen dat er een gaslek was. De waarde was dermate hoog dat besloten werd omliggende woningen leeg te halen.’, vertelt een brandweerwoordvoerder.  

Geen explosiegevaar
Ondanks de combinatie van gas en vuur is er volgens de brandweer geen explosiegevaar geweest. Netbeheerder Enexis heeft de stroom van het woonblok gehaald en er voor gezorgd dat de gasleiding werd afgesloten.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2664″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”5″ page_navigation=”disable” animation_effects=”fadeIn” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button