maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Bouwkundige versterking gemeentehuis binnenkort van start

spot_img

Loppersum – Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden, om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen. In de laatste week van februari wordt het bouwterrein met hekken afgezet en worden de voorbereidende werkzaamheden opgestart.

Het gemeentehuis wordt bouwkundig versterkt met behulp van ‘base isolation’, wat betekent dat er ‘schokdempers’ onder het gemeentehuis komen. De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats onder het gemeentehuis, want de binnenkant van het gemeentehuis hoeft niet versterkt te worden. De medewerkers van het gemeentehuis kunnen daarom hun werkplek blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Gemeentehuis blijft open voor bezoekers
Burgemeester Hans Engels: “Tijdens de werkzaamheden gaat de dienstverlening aan de inwoners gewoon door. Bezoekers kunnen aan de voorkant van het gemeentehuis parkeren. Ik vind het een goede zaak dat we tijdens de versterking op locatie bereikbaar blijven voor onze inwoners. Een bouwkundige versterking gaat niet zonder overlast, maar we doen er alles aan om die zo klein mogelijk te houden.”

Planning
In maart starten de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting is de versterking eind december 2019 afgerond.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten