fbpx
0.9 C
Delfzijl
30 november 2020 15:09

Bouw Nul-Op-de-Meter appartementencomplex aan de Spoorstraat in Delfzijl begonnen

Delfzijl – Wethouder IJzebrand Rijzebol en bestuurder van Acantus Anita Tijsma hebben woensdagochtend aan de Spoorstraat in Delfzijl de starthandeling verricht voor de bouw van één van de eerste Nul-Op-de-Meter appartementencomplex en van Nederland. Dit gebeurde niet door zoals gebruikelijk het slaan van de eerste heipaal, maar met het in de grond drukken funderingspalen door een grote machine waar van er maar één van is in Nederland. Doordat de palen niet in de grond worden geslagen ontstaan er geen trillingen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor de omgeving.

Het appartementencomplex aan de Spoorstraat wordt één van de eerste appartementencomplexen in Nederland met Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de appartementen minstens evenveel energie opwekken als dat de appartementen en de huishoudens gaan verbruiken. Het complex wordt dus erg duurzaam met lage woonlasten én het biedt perspectief aan Delfzijl.

Er komen 15 sociale huurappartementen. De 3-kamerappartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en zijn Nul-op-de-Meter, gasloos en aardbevingsbestendig. Bouwbedrijf Friso gaat het complex gaat bouwen en dat het waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 wordt opgeleverd.

Het ontwerp van het complex is vanaf het begin in afstemming met direct omwonenden uitgewerkt. Anita Tijsma: “We kijken nu al uit naar de oplevering van dit bijzondere complex op deze unieke plek. We weten dat mensen lang op deze bouw hebben moeten wachten. Daarom zijn we extra blij dat we nu bouwen. Acantus bouwt de komende jaren veel nieuwe huurhuizen op andere plekken in Delfzijl, zoals de Schrijversbuurt. Ook hier betrekken we belangstellenden bij het nieuwbouwproces.”

Volg ons op

10,584FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten