fbpx
5.4 C
Delfzijl
zondag 19 januari 2020
Home Algemeen Bouw en versterking van de integrale kindcentra Appingedam vertraagd

Bouw en versterking van de integrale kindcentra Appingedam vertraagd

Appingedam – Tijdens de vergadering van de Raadscommissie op 11 september is bekend gemaakt dat de bouw van het integrale kindcentrum (IKC) RENN4 mogelijk vertraging oploopt. De Europese aanbestedingsprocedure heeft geen aannemer opgeleverd.

Nieuwe aanbesteding
Inmiddels is besloten een nieuwe aanbesteding te starten met hetzelfde schetsontwerp en programma van eisen. Daarvoor is een aantal aannemers benaderd.¬† Wethouder Lea van der Tuin: “We houden vast aan het afgesproken programma van eisen. De gekozen kwaliteit voor het nieuwe integrale kindcentrum RENN4 blijft daarmee overeind. Dit geldt ook voor de daaraan verbonden tijdelijke huisvesting voor IKC OPwierde en IKC Olingertil.”

Bouwtijd wordt langer
Dat er nu een vertraging kan optreden, heeft te maken met de manier van bouwen. Het schetsontwerp is gebaseerd op een modulaire aanpak die in principe een korte bouwtijd kent. Daar is gericht op aanbesteed.

In de nieuwe aanbesteding geven we aannemers ook de mogelijkheid te kiezen voor een meer  traditionele bouwmethode. Daardoor kan de bouwtijd langer worden. Al met al houden we nu rekening met een oplevering van het gebouw in de zomer van 2021. Vanaf dat moment kunnen IKC Olingertil en daarna IKC OPwierde gebruik maken van dit gebouw, terwijl hun eigen gebouwen worden versterkt. De oplevering voor RENN4 is dan naar verwachting tegen het eind van 2022.

Advertenties
Advertenties