10.8 C
Delfzijl
16 april 2021 16:28

Bouw 184 nieuwe gezins- en levensloopbestendige woningen in Opwierde-Zuid in Appingedam gestart

Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
KlussenKlussen

Appingedam – Afgelopen vrijdag werd de eerste paal geslagen voor de bouw van 184 nieuwe gezins- en levensloopbestendige woningen in Opwierde-Zuid in Appingedam.

Maandag 20 januari startte de sloop van 233 koop- en huurwoningen in Opwierde-Zuid. De woningen worden gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Vrijdag 6 maart ging de eerste paal de grond in aan de Beukenlaan.

De wijk Opwierde-Zuid  wordt opnieuw ingericht. Er worden nieuwe, aardbevingsbestendige en duurzame woningen gebouwd. Ook is er gekozen voor een ruimere opzet van de wijk. Er komen daarom 49 woningen minder terug, die ter compensatie zijn terug gebouwd aan de Focco Ukenalaan, Emmastraat, Patrimoniumstraat en de Opwierdeweg.

Gezamenlijk project
De werkzaamheden worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Woongroep Marenland en Nationaal Coördinator Groningen. Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de sloop van de huidige woningen en het bouwen van de 184 nieuwe woningen.

Meer informatie over de versterking, nieuwbouw aan aardbevingsbestendig maken van woningen in de gemeente Appingedam is te vinden op www.appingedamversterkt.nl

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten