Boeren met trekkers in actie na de beving bij Westerwijtwerd

Middelstum – Ongeveer vijftig boeren kwamen woensdagmiddag met hun trekker naar de Delleweg nabij Middelstum. De boeren zijn de aardbevingen, en de schade die daarbij ontstaat, in de provincie meer dan zat.

Na het verzamelen vormden de boeren een grote cirkel in een beschikbaar gesteld weiland. “Hiermee willen we het epicentrum uitbeelden. De mensen die in het midden gaan staan zijn de bewoners, en die zitten midden in het epicentrum.”

Ook de burgemeester van de gemeente Loppersum en Commissaris van de Koning René Paas waren bij de actie aanwezig.

“Wij vinden dat het allemaal veel te langzaam en te bureaucratisch gaat. Te veel formele stappen. Te lange aanbestedingsprocedures. Het wordt tijd voor onorthodoxe maatregelen om de versterking op gang te krijgen”, aldus RenĂ© Paas.

De boeren wilden met de actie ook een signaal afgeven aan Den Haag: “Deze actie is in een uur geregeld, moet je eens opletten wat er gebeurt als er nog zo’n beving plaatsvind.”

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2022″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button