fbpx
-1.6 C
Delfzijl
25 januari 2021 02:59

BMWE gemeenten zoeken een nieuwe gemeentenaam: Inwoners denk mee!

Uithuizen – De nieuwe gemeente die per 2019 ontstaat uit Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond, is op zoek naar een naam. Iedereen mag daarover meedenken – inwoners en niet-inwoners. Een naam indienen kan tot en met 7 februari.

Voorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden waaraan de naam van de nieuwe gemeente moet voldoen. Zo moet de naam Nederlands zijn en bestaan uit één woord dat makkelijk uit te spreken is. Verder mag de naam niet teveel lijken op een andere plaatsnaam of gemeentenaam in Nederland. Op de websites van Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond staan alle voorwaarden waaraan de naam moet voldoen op een rij.

Indienen

Iedereen kan een nieuwe naam indienen via de websites van de gemeenten of met het formulier dat in De Ommelander van deze week staat. Dit ligt ook bij de balies van de gemeentehuizen en van het Werkplein in Winsum. De gemeente hoort ook graag waarom de indiener vindt dat de naam bij de nieuwe gemeente past.

Top drie

Een selectiecommissie kiest uit alle inzendingen een top drie. In maart kunnen alle inwoners van 16 jaar en ouder uit de vier gemeenten op hun favoriet stemmen. De naam met de meeste stemmen wordt de naam van de nieuwe gemeente. Deze definitieve naam wordt in april bekend gemaakt. Onder de bedenkers van de winnende naam verloten de gemeenten een prijs. De winnaar mag zeehonden weer vrijlaten in hun natuurlijke habitat: het wad.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten