Bloei rozentunnel Menkemaborg

Uithuizen – De rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen staat in bloei. De rozentunnel is al ruim negentig jaar een publiekstrekker! Wandelen door een tunnel van roze, rode en witte rozen is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige ‘American pillar’ en de dubbelbloemige ‘Dorothy Perkins’. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Daarnaast zijn in de borgtuinen tot en met 4 september twee kunstwerken van de kunstmanifestatie de Ostfriesland Biƫnnale te zien. En is in de Menkemaborg tot en met 31 december de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed. Ommelander elite en slavernij te zien. De Menkemaborg is een volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was.

Museum Menkemaborg is tot en met september op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Van oktober tot en met 31 december van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Back to top button