vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Bijzonder muzikaal tournee van de Britse ‘Saint Georges SIngers’ in Middelstum

spot_img

Middelstum – Op zondag 26 mei om 16.00 uur georganiseerd The Saint Georges Singers in samenwerking met de Culturele Raad Middelstum een concert in de Hippolytuskerk. Tijdens dit concert wordt een programma gebracht uit het English Cathedral Choral Repetoire.

The Saint Georges Singers, een koor, afkomstig uit het Britse Kent, is verbonden aan de St George’s RAF Chapel of Remembrance op de voormalige luchtmachtbasis Biggin Hill. Daar worden de gevallenen (ook Nederlanders) herdacht die in de tweede wereldoorlog hun leven gaven voor de Battle of Britain en de bevrijding van Europa.

De dirigente van het koor is Dr. Helen Isom. Ze is een specialist in het liturgische koraalrepertoire en maakte diverse muziekbewerkingen voor de Royal School of Church Music en Oxford University Press. Naast haar werk als muziekdocent en koordirigent is ze examinator voor de Guild of Church Musicians.

Paul Isom is professioneel organist en muzikaalbegeleider van kerkdiensten. Hij is de vaste begeleider voor de optredens van de St. Georges Singers. Daarnaast is hij orgeladviseur voor de Church of England in Zuid-Engeland, en heeft hij een bijzondere interesse voor de historische orgels in Noord-Nederland.

Het koor was eerder op tournee in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Tijdens de tournee in Noord-Nederland wordt op drie locaties een bijzonder programma ten gehore gebracht. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 06-13902512. 

Datum: 26 mei 2019
Plaats: Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, 9991 BB Middelstum
Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 5,- , t/m 12 jr. gratis
Informatie/reserveringen 0595 551973

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten