12.8 C
Delfzijl
25 juni 2021 00:42

Bijna duizend Hogelandsters geven mening over burgemeester

spot_img

Het Hogeland – De inwoners van Het Hogeland maken flink gebruik van de mogelijkheid om de mening over de nieuwe burgemeester te geven. Op vrijdag 24 mei waren er al bijna duizend digitale reacties binnen. Er is nog geen zicht op het aantal papieren stemformulieren dat ingevuld is. Inwoners kunnen hun mening nog tot en met zondag 2 juni kwijt.

De inwoners kunnen zich aan de hand van tien stellingen uitspreken over verschillende eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben. Zo wordt er gevraagd in hoeverre de nieuwe burgemeester afkomstig moet zijn uit het openbaar bestuur of uit het bedrijfsleven, of zij of hij zakelijk of juist informeel moet opereren en of de burgemeester behoudend of vooruitstrevend moet zijn. Inwoners kunnen op een schaal aangeven welk belang er aan een eigenschap wordt gehecht.

Reageren kan op verschillende manieren. De lijst kan digitaal worden ingevuld op de website www.burgemeesterhethogeland.nl. Dit kan thuis gedaan worden maar ook op de gemeentelijke locaties en de zes bibliotheken in de gemeente. Papieren vragenlijsten zijn op deze locaties ook beschikbaar. In de Noorderkrant van woensdag 22 mei en de Ommelander Courant van 23 mei verscheen de vragenlijst ook. De lijst kan ongefrankeerd naar een antwoordnummer worden gestuurd.

Alle reacties van inwoners worden zorgvuldig verzameld. De ronde sluit op 2 juni. Daarna gaat een extern bureau alle reacties verwerken. Deze samenvatting wordt onderdeel van het advies van de vertrouwenscommissie en wordt gedeeld met alle inwoners.

De gemeenteraad van Het Hogeland is op zoek naar een opvolger van waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding. Een profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt nog voor de zomervakantie aan Commissaris van de Koning, René Paas, aangeboden. De nieuwe burgemeester wordt mogelijk nog dit jaar geïnstalleerd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten