Bijdrage uit MenzisFonds voor Leermens en Nieuwolda

Leermens – Vereniging Dorpsbelangen Leermens en Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda hebben een bijdrage van 5.000 euro ontvangen uit het MenzisFonds. Deze initiatieven werken aan de verbetering van leefkracht en innovatie in de zorg. De Ledenraad heeft de ingezonden initiatieven beoordeeld op de voorwaarden van deelname en vervolgens 10 projecten genomineerd. Waarna 3.667 leden van Menzis hun stem hebben uitgebracht op één van de projecten. Leden van Menzis uit de regio Noord konden tot 24 juni jl. hun stem uitbrengen op één van de ingediende initiatieven.

Dicht bij de leden
Het MenzisFonds is in 2018 gestart om – vooral lokale en regionale – initiatieven met een maatschappelijkeinsteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met verenigingen, stichtingen, coöperaties of andere niet-commerciële organisaties werken aan de verbetering van leefkracht en innovatie in de zorg. Clazinus

Netjes, Ledenraadslid van Menzis: “Bij de nominatie van initiatieven hebben we vooral gekeken of het project laagdrempelig en kleinschalig is en dicht bij de verzekerde staat. Als Ledenraad zijn we ervan overtuigd dat dit soort projecten lokaal écht verschil kunnen maken. Betrokken organisaties kennen de omgeving, weten wat er speelt en vooral ook waar de meeste behoefte ligt. Ik ben trots dat we met het MenzisFonds deze partijen kunnen ondersteunen en op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.”

De cheques
In totaal zijn er voor de regio Noord 10 projecten genomineerd om mee te dingen naar een bijdrage. De 6 gekozen projecten hebben op donderdag 4 juli in Groningen de cheque ontvangen van André van de Wetering, directeur Informatievoorziening bij Menzis.

Vereniging Dorpsbelangen Leermens gebruikt de bijdrage om een toegankelijk en multifunctioneel beweegpark te realiseren. Jony Vleeschhouwer: “Met dit beweegpark willen we de leefomgeving in het dorp bevorderen, kwaliteit van openbaar sporten en bewegen een impuls geven en inwoners aanzetten tot een gezonde leefstijl. Ook draagt het project bij aan het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid onder de inwoners.”

Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda gebruikt de bijdrage van het MenzisFonds voor een metamorfose van de oude speeltuin naar een veilige en mooie speeltuin.

Back to top button