19 C
Delfzijl
23 juli 2021 21:47

Bijdrage uit het provinciale programma Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Landschap voor het opknappen van het Kerkeiland in Spijk

spot_img

Spijk – Het dorp Spijk heeft vanuit het provinciale programma Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Landschap (ERL) een opdracht gekregen ter waarde van € 25.000 om hun project Kerkeiland Spijk uit te voeren.

Kerkeiland Spijk
De omgeving van de kerk in Spijk krijgt een grote opknapbeurt. Dorpsbelangen Spijk wil het kerkeiland terugbrengen in de originele staat en beter zichtbaar maken. Er komt een brug over de kerkgracht om de toegang te verbeteren, meer zitplekken rondom de kerk en vakken met planten die vroeger rondom de kerk groeiden. Kunstwerken en grafzerken worden beter in het zicht gebracht. De jury noemt het project een ‘mooie toevoeging aan het dorpsbeeld en op de werkzaamheden die al uitgevoerd worden aan de kerk zelf.’

Nog twee projecten
Naast Spijk kregen ook Den Horn Zoemt en Dorpshuis Eisseshof in Niehove een bijdrage voor hun project.

Jury
De vakjury bestond naast de gedeputeerden Henk Staghouwer en Mirjam Wulfse uit Cecile van der Tweel (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) en Theo Spek (RUG). De publieksjury werd gevormd door vertegenwoordigers van gemeenten en stakeholders en oud-winnaars van eerdere ERL-pitches.

Budget
De drie projecten dragen bij aan het behoud en de ontwikkeling van het culturele erfgoed en het landschap in Groningen. Met de opdracht vanuit het programma ERL kunnen de initiatiefnemers aan de slag en kan de provincie tegelijkertijd concrete ervaring opdoen met dit soort projecten. De financiering van de zesde pitchronde kwam van de provincie en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten