Bibliotheken Appingedam, Delfzijl, Spijk, Middelstum en Loppersum vieren De Nationale Voorleesdagen

Spijk – Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 organiseren de bibliotheken van Biblionet Groningen De Nationale Voorleesdagen in onze provincie. Tijdens dit jaarlijkse voorleesfeest bruist het in de bibliotheken van de activiteiten waarmee het voorlezen aan jonge kinderen wordt gestimuleerd. Ook in de bibliotheken van Appingedam, Delfzijl, Spijk, Middelstum en Loppersum staan verschillende activiteiten op het programma.

Actie in de hele provincie
Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken alle bibliotheken van Biblionet Groningen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken. In de bibliotheken in de gemeenten Loppersum, Delfzijl en Appingedam kunnen kinderen tijdens openingsuren ook meewerken aan dit prentenboek. In alle bibliotheken wordt bovendien één tekening geselecteerd waar Biblionet Groningen een digitaal prentenboek van gaat maken. De lancering van dit digitale prentenboek is op 1 februari.

Cadeautje van de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er in de bibliotheek volop activiteiten.

Bibliotheek Delfzijl: Theatervoorstelling Pie en Raatje: woensdag 23 januari-9.30-10.00 uur

Voorlezen en Botje Bij: woensdag 23 januari-15.00-16.00 uur

Bibliotheek Spijk:    Theatervoorstelling Pie en Raatje: woensdag 23 januari-11.00-11.30 uur.

Bibliotheek Appingedam: Voorlezen en Bouw een huis: maandag 28 januari-15.00-16.30 uur

Voorlezen en De lapjeskat: dinsdag 29 januari-15.00-16.00 uur

Bibliotheek Loppersum: Voorlezen en De lapjeskat: woensdag 30 januari-15.00-17.00 uur

Bibliotheek Middelstum: Voorlezen en Vera de vlinder: vrijdag 1 februari-15.00-17.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.

Prentenboek van het Jaar
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat Een huis voor Harry van Leo Timmers. Jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het complete aanbod aan prentenboeken. Het Prentenboek van het Jaar 2019 gaat over Harry, een dikke kater met een klein hartje. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Tijdens onder meer het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit Een huis voor Harry.

Back to top button