Bibliotheek Delfzijl organiseert filmmiddag Sonny Boy tijdens Heel Nederland Leest

Delfzijl – Heel Nederland Leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Samen een goed boek lezen – dat brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. Bibliotheek Delfzijl vertoont woensdag 15 november tussen 14.00 en 17.00 uur de film Sonny Boy op het grote scherm in het kader van de campagne Heel Nederland Leest.

In verschillende bibliotheken in de provincie Groningen worden ter gelegenheid van Heel Nederland Leest activiteiten georganiseerd omtrent het boek Sonny Boy, waaronder een filmmiddag. De film Sonny Boy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een verboden liefde ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Bij de filmmiddag in Bibliotheek Delfzijl zijn fijne zitplaatsen en lekkere versnaperingen aanwezig. Toegang tot deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via de agenda op de website.

Op biblionetgroningen.nl/hnl staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijden Heel Nederland Leest in de Groningse bibliotheken.

Heel Nederland Leest
Heel Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van het CPNB en de Bibliotheek, met als doel: gesprekken op gang brengen en mensen met elkaar verbinden door samen een boek te lezen. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november geeft de Bibliotheek deze bestseller cadeau aan leden én bezoekers.

 Sonny Boy
Sonny Boy gaat over de levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de Hollandse 40-jarige getrouwde Rika. Deze biografie met een historisch tintje kent verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn. Denk aan wonen in een land waar je niet thuis bent, maar ook (controversiële) liefde en scheiding, slavernij, en veerkracht vinden in de moeilijkste periodes.

Annejet van der Zijl
De auteur van Sonny Boy – Annejet van der Zijl – werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. Inmiddels heeft ze een groot aantal historische non-fictieboeken en romans geschreven. Haar boek Sonny Boy, dat werd uitgekozen voor Heel Nederland Leest 2023, werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Meer weten over activiteiten in de gemeente Eemsdelta? Kijk op biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta.

Back to top button