Bibliotheek Delfzijl gastheer voor interessante Tegenlicht Meet-Up

Delfzijl – Op donderdag 2 november 2023, van 19.00 tot 21.30 uur, zal de Bibliotheek Delfzijl aan de Oude Schans 23 gastheer zijn voor een boeiende ‘VPRO Tegenlicht meet-up’. Deze bijeenkomst is ge├»nspireerd door de recente uitzending ‘De Prijs van AI’ en nodigt inwoners uit om deel te nemen aan een informatieve discussie over Kunstmatige Intelligentie (AI).

AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, is al geruime tijd een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en zal in de toekomst in toenemende mate aanwezig zijn. Om mensgerichte AI in Nederland te bevorderen, is het van cruciaal belang dat de inwoners invloed hebben op de ontwikkeling en het gebruik van AI. Dit houdt in dat ze toegang moeten hebben tot voldoende informatie om weloverwogen keuzes te maken in hun dagelijks leven in relatie tot AI. Tevens moeten ze actief betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen, zodat ze hun wensen en bezwaren in een vroeg stadium kunnen aangeven.

Tijdens de Tegenlicht meet-up op 2 november in de Bibliotheek Delfzijl zullen er fragmenten worden vertoond en besproken uit de aflevering ‘De Prijs van AI’, die oorspronkelijk is uitgezonden op 8 juni. Deze aflevering werpt een kritische blik op de ware aard van AI en de bijbehorende gevolgen. De meet-up zal ook stilstaan bij de mogelijkheden en kansen die AI biedt.

De organisatoren nodigen iedereen uit om deel te nemen aan het gesprek en hun stem te laten horen over dit boeiende onderwerp. Het doel is om te leren en te debatteren, zodat iedereen verrijkt wordt met kennis en begrip over de rol van AI in ons leven.

Deze Tegenlicht meet-up wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Delfzijl en de AI HUB Noord Nederland.

Praktische info
In verband met een beperkt aantal plaatsen is inschrijven wenselijk via de site: https://ticketing.biblionetgroningen.nl/inschrijven/731635/De-prijs-van-AI

Back to top button