fbpx
11 C
Delfzijl
23 oktober 2020 13:10

Bewoners Zwartelaan Loppersum helemaal niet tegen komst wisselwoningen

Loppersum – In diverse media was de afgelopen dagen te lezen dat de bewoners van de Zwartelaan in Loppersum tegen de komst van 25 extra wisselwoningen zijn in hun straat. Op de sociale media krijgen de bewoners van de Zwartelaan er dan ook flink van langs.

In de uitzending van Lunchradio op Havenstad FM vertelde Eddie de Vries namens de Klankbordgroep Zwartelaan dat de 25 wisselwoningen juist van harte welkom zijn. “Wij willen elkaar helpen” aldus de Vries. “Het probleem is niet de wisselwoningen maar het verdelen van het verkeer. En dat kan door het openstellen van een tijdelijk afgesloten klapbrug. En die is inmiddels al tijdelijk tien jaar afgesloten…”

De oplossing ligt volgens de Vries bij Wethouder Pier Prins. Die weigert tot nu toe hardnekkig de klapbrug open te stellen. Hoewel Prins in het verleden meerder malen heeft toegezegd de brug te herstellen en weer open te stellen houdt hij nu de poot stijf.

Omdat de bewoners van de Zwartelaan geen bezwaar kunnen maken tegen het verkeersplan is hun enige mogelijkheid bezwaar maken tegen het hele plan. “We moeten wel, maar we zijn dus zeker niet tegen de wisselwoningen. Sterker nog, er staan er al 25 en die ander 25 zijn ook van harte welkom. De mensen moeten boos zijn op Wethouder Prins en niet op ons,” aldus de Vries.

Luister hier naar het interview met Eddie de Vries.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten